IZ KJE IZHAJAJO PREDNOSTI LOKALNE EKOLOŠKE HRANE ZA ZDRAVJE IN USPEŠEN RAZVOJ OTROK & PRISTOPI ZA VEČJO VKLJUČEVANJE NA JEDILNIKE V VRTCIH IN ŠOLAH Prednosti (lokalne) ekološke hrane – Dobre prakse šol in vrtcev v Sloveniji in tujini– Iskanje virov za odpravo ovir za več lokalne ekološke hrane za mlade
Kdaj: torek, 11.junij 2024 ob 9.uri Kje: Ekonomska fakulteta, predavalnica P-128 (Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana)
Namen in vsebine posveta: Zdrava prehrana v vrtcih in šolah je zaradi socialnih razlik v družbi temeljna za zagotavljanje enakopravnih možnosti vseh otrok za kvaliteten telesni in duševni razvoj. Pri tem ima pomembno vlogo zahtevan delež ekoloških živil, ki pa jih javni zavodi v večini ne dosegajo. Na posvetu bodo predstavljeni znanstveni izsledki, ki kažejo na konkretne in velike prednosti uživanja ekoloških živil, predvsem za ranljive skupine. Prav tako bodo predstavljeni nekateri primeri dobrih praks v slovenskih in tujih šolah, ki skupaj oblikujejo celovite rešitve za širše doseganje več (lokalne) ekološke hrane na krožnike mladih. Na zaključni okrogli mizi bomo s strokovnjaki in političnimi odločevalci iskali rešitve za največje ovire pri tem, v prvi vrsti večja finančna sredstva za šolsko prehrano. Tudi v zavedanju, da taka prehrana mladih prinese njihovo dolgoročno višjo kvaliteto življenja in prihranke v zdravstvu. Aktivnost je del projekta ''Pravice do zdravja na krožniku'', ki se izvaja v okviru programa Impact4Value, ki ga sofinancira Evropska unija
Progam posveta v priponki!